SFBC 2020 inställt!

Det är med tungt hjärta som cupledningen beslutat att stänga anmälan och inte genomföra Stockholm Floorball Cup 2020. Det känns extra sorgligt då många hoppfulla lag anmält sig bara senaste dagarna. Det hade blivit en fantastisk cup.

Osäkerheten huruvida arrangemanget kommer att kunna genomföras i början av september är alltför stor. Nuvarande begränsningen på folksamlingar med max 50 personer och regeringens besked att denna kommer att råda minst ”över sommaren” och möjligt hela hösten gör att det med all sannolikhet inte kommer att lämnas några nya besked annat än som tidigast precis innan cuphelgen. Detta gör det omöjligt för oss att ge besked i utlovad tid till anmälda lag som ska boka/avboka eventuella resor och inte heller för arrangerande föreningar att mobilisera de krafter som behövs för att på så kort arrangera en cup med 2000 spelare och ledare på besök, publik borträknad.

Begränsningen på 50 personer i hallarna gör att vi tvingas föreställa oss cupen helt utan publik och ett glest spelschema för att inte fler än två lag med spelare och ledare, två domare, två i sekretariatet och ytterligare någon funktionär får vistas i hallen samtidigt. Med ett spelschema på ca 400 matcher som ska schemaläggas anser vi att det är omöjligt.

Det allra viktigaste för oss är att Stockholm Floorball Cup ska vara en positiv upplevelse för alla tillresta och deltagande lag, en helg som bjuder på både innebandy och gemenskap. Vi bedömer att det trots formellt tillåtande av matchspel inte är möjligt för oss att uppnå detta.

Ytterligare en svårighet som tvingar fram vårt beslut är att skolorna för boende och mat inte hyr ut sina lokaler till arrangemang så länge rådande riktlinjer gäller och den ovetskapen klarar vi inte av att hantera i ett såpass stort arrangemang.

Lita på att vi kommer tillbaka i september 2021, mer laddade än någonsin. Vi hoppas av hela vårt innebandyhjärta att ni är med oss då! 

ÅTERBETALNINGAR:
Som utlovat så kommer alla lag som hunnit betala sina avgifter att få både sin anmälningsavgift och eventuella deltagarkort återbetalda till 100%. Detta kommer att ske så snart som möjligt men vi hoppas på er förståelse att det kan ta ett par veckor att verkställa. 
Alla anmälda lag kommer att få mail med återbetalningsinstruktioner under nästa vecka, detta skickas till den kontaktperson som angavs vid anmälan.

Med hälsningar Cupledningen SFBC, juni 2020


Comments are closed.